Laurierhaag snoeien

Laurierhaag snoeien

Op laurierhaag.com vindt u informatie over werkelijk alles dat met de laurierkers (wetenschappelijke naam: Prunus laurocerasus) te maken heeft. U leest op onze website over verschillende soorten laurierhagen en hoe je deze haagplanten het beste kunt verzorgen.

Laurier HerbergiiLaurier ‘Herbergii’

Laurier Otto LuykenLaurier ‘Otto Luyken’

Laurier RotundifoliaLaurier ‘Rotundifolia’

Laurier CaucasicaLaurier ‘Caucasica’

Waar onze bezoekers nog de meeste moeite mee hebben, merken we, is hun laurierhaag snoeien. Ze zien er vaak als een berg tegenop om met het snoeien te beginnen. Wanneer u niet zo goed weet wat u te wachten staat, kan het inderdaad een flinke klus lijken. Gelukkig valt dit best mee. Met onze informatie bij de hand bent u voorbereid en verlicht u uw last.

heggenschaar title=
werk3
de snoeischaar
werk4

Hoe snoeit u een laurierhaag?

Een laurierhaag snoeien doet u vanaf de maand september, in ieder geval voordat het winter wordt en de temperatuur gaat dalen. Tijdens de wintermaanden zal de laurierhaag natuurlijk in ruststand gaan en wanneer u dan gaat snoeien krijgt de haag geen kans om zich daarvan te herstellen. In het voorjaar zal de haag weer verder groeien. Om ervoor te zorgen dat uw laurierhaag zijn vorm behoudt, kunt u ervoor kiezen om dan nog een keer snoeien.

Snoeien doet u met een handschaar of een elektrische heggenschaar. Voor beginners adviseren wij een handschaar. Daarmee kunt u heel gedetailleerd knippen en loopt u niet de kans om per ongeluk te veel van de haag af te snoeien. Snoei altijd met de groeivorm mee, dus van links naar rechts en van onder naar boven. Daarbij knipt u uitstekende takken weg en niet alleen het blad. Snoei vooral niet tot op de stam, want dan kunnen er gaten ontstaan in de haag. Hoe meer u snoeit, hoe voller en blikdichter uw laurierhaag wordt.
Tips voor het snoeien van een laurierhaag

Tips voor het snoeien van een laurierhaag

Belangrijk is om in uw achterhoofd te houden dat de laurierkers giftig is. Zolang u het niet inneemt is het gif ongevaarlijk, maar het geeft wel een indringende geur af die vrijkomt tijdens het snoeien. Draag ook altijd handschoenen, want u weet nooit wat er zich in uw haag bevindt. Wees voorzichtig dat u de insecten en vogels die op uw laurierhaag afkomen niet te veel stoort, zolang u hun aanwezigheid tenminste waardeert. Houd tenslotte huisdieren en kleine kinderen, die de giftige blaadjes misschien binnen kunnen krijgen, uit de buurt van uw laurierhaag.